Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce: TOTALNY modding W580i ! - Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce

Skocz do zawartości

Promuj temat na:   email facebook google
  • (15 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

TOTALNY modding W580i ! flash + debrand + flash menu + skórki walkmana + custom pack

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93
  • Rejestracja 05-listopad 07
  • Operator:Orange
  • Wersja softu:R8BA024

Ikona posta  Napisano 07 listopad 2007 - 09:39

Witam. Z góry powiem, że jeszcze 6 godzin temu nie spodziewałem się, że zmienienie mojego W580i nie dość, że nie będzie trudne to jeszcze efekty przerosną moje najśmielsze oczekiwania. Tymczasem przejdźmy do rzeczy. W ciągu 2 dni tu na forum udało mi się znaleźć wzmianki i o tym jak zdebrandować soft, o tym jak wgrać nowe ikony do telefonu, o tym jak wgrać animowane menu i jak wgrać Custom Packa poprawiąjącego kilka innych funkcji. Niżej postaram się wyjaśnić możliwie jak najjaśniej krok po kroku jak dokonać tych zmian. A więc zaczynamy!
  • Dodałem opisy jak wgrywać poszczególne dodatki

Oto pliki, które będą nam potrzebne :
  • W580_R8BA024_FS_CENT_EUROPE_RED52.fbn
  • W580_R8BA024_MAIN_GENERIC_LA_RED52. mbn
  • XS++
  • Custom Pack (W580i_CDA102568_2_R8A_GENERIC_CENT_EUROPE.rar)
Po ściągnięciu wszystkich tych plików wypada zabrać się za modyfikowanie telefonu. Na samym początku najlepiej jest rozpakować XS++. Żebyśmy nie mieli zbędnego "latania" po folderach proponuję taką samą hierarchię jaką mam ja. Dosłowniej mówiąc tworzymy folder gdziekolwiek o nazwie XS++. Do niego rozpakowujemy zawartość archiwum. Gdy to zrobimy ujrzymy 2 foldery. Pierwszy z nich nosi nazwę files_to_upload , drugi zaś nazwany jest own_custpack . To właśnie do nich będziemy kopiować Custom Packa. Skoro mamy już XS++ na dysku kolejnym krokiem będzie pobranie Custom Packa. Archiwum z nim rozpakowujemy do folderów own_custpack i files_to_upload, tak by od razu po wejściu w którykolwiek z nich był widoczny folder tpa . Jeśli i w jednym i w drugim folderze mamy tak zrobione możemy przejść do samego flashowania telefonu.

- Flashowanie -
  • Włączamy program XS++
  • Wyjmujemy z telefonu baterię, potem kartę SIM a na koniec kartę pamięci jeśli takową posiadamy
  • Wkładamy samą baterię do telefonu i zamykamy klapką
  • Wyłączony telefon podłączamy do kompa kablem USB w międzyczasie trzymając przycisk "C" (podczas wpinania w kabel USB)

• Trzymamy wciśnięty przycisk "C" około 10 sekund, puszczamy i klikamy "Connect"
  • Po chwili w lewej części okna programu powinno nam wyświetlić się coś takiego :
  • Ściągamy plik W580i_CDA102568_2_R8A_GENERIC_CENT_EUROPE.rar , rozpakowujemy go do folderu files_to_upload i own_custpack (rozpakowane ma być ten sposób, że po wejściu w którykolwiek z tych folderów nastepnym folderem jaki MUSI nam się wyświetlić folder o nazwie tpa)
	   06:20:48| Attempting to open the interface...
					06:20:48| 
					06:20:48| Turn off phone
					06:20:48| Hold 'C' button on phone and connect phone.
					06:20:48| You have 30 seconds.
					06:20:48| 
					06:20:48| Baseband ID: 9900
					06:20:48| Hardware Platform: DB2020
					06:20:48| Protocol Version: 3.1
					06:20:49| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:W580)
					06:20:49| ...using GDFS name
					06:20:49| 
					06:20:49| Profiling SEMC phone...
					06:20:49| Baseband ID: DB2020
					06:20:49| OTP CID: 51
					06:20:49| EROM CID: 52
					06:20:49| EROM Color: Red
					06:20:49| IMEI: 35714301xxxxxx
					06:20:49| Phone ID: W580
					06:20:49| Network: CENT_EUROPE
					06:20:49| CDA: CDA102568/2   R8A
					06:20:49| Firmware Version: R8BA024
					06:20:49| EROM: R3A022
					06:20:49| Ready for operation!

• Do pola Flash Main Firmware dodajemy plik : W580_R8BA024_MAIN_GENERIC_LA_RED52.mbn
  • Zaznaczamy go "ptaszkiem"
  • Do pola Flash File System dodajemy plik : W580_R8BA024_FS_CENT_EUROPE_RED52.fbn
  • Też zaznaczamy go "ptaszkiem"
  • Teraz musimy wskazać programowi źródło, z którego ma wgrać Custom Packa
  • Zaznaczamy więc "ptaszkiem" pole Customize File System
  • W polu Select Phone Model wybieramy opcję Own custpack
  • W polu Select CDA and Region wybieramy opcję \own_custpack
  • Klikamy przycisk Flash i czekamy aż telefon zostanie zaktualizowany
Screen pokazany niżej pokazuje jak powinno wyglądać dobrze wypełnione okno XS++ tuż przed rozpoczęciem flashowania :

Dołączona grafika

Jeśli wszystko przebiegło bez zarzutów na monitorze MUSI widnieć następujący napis :
	 06:36:16| Done uploading
				  06:36:16| Sending shutdown command to phone...
				  06:36:16| Customizing was SUCCESSFUL!
				  06:36:16| Disconnecting phone...
				  06:36:16| You may now unplug your phone.
				  06:36:16| Flashing was successful
				  06:36:18| Disconnected... Unplug the phone
				  06:36:37| Shutting down...
				  07:24:25| XS++ v2.0 Ready !
				  07:24:25| Executed on Microsoft Windows Vista
				  07:34:49| 
				  07:34:49| Attempting to open the interface...
				  07:34:49| Turn off phone
				  07:34:49| Hold 'C' button on phone and connect phone.
				  07:34:49| You have 30 seconds.
				  07:34:49| Baseband ID: 9900
				  07:34:49| Hardware Platform: DB2020
				  07:34:49| Protocol Version: 3.1
				  07:34:49| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:W580)
				  07:34:49| ...using GDFS name
				  07:34:49| Profiling SEMC phone...
				  07:34:49| Baseband ID: DB2020
				  07:34:49| OTP CID: 51
				  07:34:49| EROM CID: 52
				  07:34:49| EROM Color: Red
				  07:34:49| IMEI: 35714301xxxxxx
				  07:34:49| Phone ID: W580
				  07:34:49| Network: CENT_EUROPE
				  07:34:49| CDA: CDA102568/2   R8A
				  07:34:49| Firmware Version: R8BA024
				  07:34:49| EROM: R3A022
				  07:34:49| Ready for operation!

Jeśli macie ten napis to nie znaczy to nic innego jak to, że się udało ! :) . Teraz wystarczy już tylko zamknąć program, odłączyć telefon od kompa, włożyć baterię, kartę i cieszyć się świeżo przerobionym W580i.

Tutaj zaś umieszczam cały log z flashowania : kompletny log

Zapewne wielu z Was zapyta jakim cudem można zmienić ikony menu, dodać animowane menu i skórki do Walkmana. Pospieszę z wyjaśnieniami :P . Są 2 sposoby dodawania dodatków:

1. Zrobienie kopii custom packa i tworzenie w niej niżej wymienionych folderów i umieszczanie w nich plików, wgranie następuje razem z wgrywaniem softu i custom packiem (jest to forma custom packa - tyle że edytowanego według własnych potrzeb). Ta opcja powoduje, że wgrywamy skórki, motywy, dźwięki, akustyki i inne podczas flashowania telefonu, i nie musimy ponownie odłączać telefonu by dodać własnego custom pack`a - będziemy mieli go od razu z nowym firmware i custom packiem
2. Utworzenie niżej wymienionych folderów i wgranie ich po flashowaniu i customizacji. Przydatne gdy chcemy dodać na przykład tylko akustykę, albo sterownik kamery, a mamy już odpowiedni soft i custom pack`a.

IFS/SETTINGS/ACOUSTIC/

Folder plików akustyki, po wejściu w folder ACOUSTIC wystarczy wkleić pliki akustyki (bez folderów - same pliki)

IFS/SETTINGS/CAMERA/
Folder sterowników kamery, po wejściu w folder CAMERA wystarczy wkleić pliki sterownika kamery (bez folderów - same pliki)

IFS/SETTINGS/DISPLAY/

Folder sterowników wyświetlacza, po wejściu w folder DISPLAY wystarczy wkleić pliki sterownika ekranu (bez folderów - same pliki)

TPA/PRESET/SYSTEM/DESKTOP/FLASH/

Folder do którego wklejamy animacje w formacie *.thm tak by później dograć w jakiekolwiek inne miejsce na telefonie motyw odpowiadający pożądanej animacji. Plik motywu (Motyw.thm) musi mieć dopisany taki oto parametr : <Desktop_style Type="Motyw.swf" /> , bez niego animowane menu niestety nam nie zadziała

TPA/PRESET/SYSTEM/FONTS/
W tym folderze znajdują się czcionki menu. Najprostrzym sposobem by je zmienić jest zaopatrzenie się w 2 pliki czcionek. Styl pierwszej czcionki powinien być regularny zaś styl drugiej powinien być Pogrubiony (Bold). Samo dodawanie opiera się na zmianie nazwy czcionek na te które mamy w telefonie. Przykładowo: chcemy mieć w telefonie czcionkę Calibri... zaopatrujemy się więc w regularną i pogrubioną wersję tej czcionki i zmieniamy nazwę czcionki na :

Sans-Serif_Europe_Reg.ttf (Regularna czcionka)
Sans-Serif_Europe_Bd.ttf (Pogrubiona czcionka)

Potem wystarczy już tylko wrzucić czcionki do wyżej wymienionego folderu. Zalecam wgranie czcionki z polskimi znakami, bo potem mając polski język będziemy widzieć "krzaczki" zamiast polskich znaków diaktrycznych.

TPA/PRESET/SYSTEM/LANGUAGE/

W tym folderze umieszczone są pliki językowe. Każdy język ma 2 rozszerzenia pliku, przykładowo: PL.T9 i PL.LNG , jedynym co można zrobić to chyba tylko usunąć niepotrzebne języki (powątpiewam w celowość tego przedsięwzięcia ale skoro da się modyfikować to czemu miał bym pomijać tą możliwość usunięcia języka)

TPA/PRESET/SYSTEM/MENU/
Folder, w którym umieszczamy nowe ikony. Najprostrzym sposobem jest zaopatrzenie się w zestaw ikon i wklejenie ich wraz z plikiem MENU.ML w to właśnie miejsce (bez folderów - same pliki)

Jak zrobić własne ikony? Wystarczy posiadać program graficzny, umożliwiający zapis plików w formacie *.png. Każda ikona ma 2 wersje - mniejszą i większą. (Mniejsza powinna mieć 35x35 pikseli zaś większa 48x48 pikseli). Ikonę powinniśmy zapisywać jako : Icon_Selected.png (większa, czyli aktualnie wybrana) oraz Icon_Unselected.png (mniejsza, nie wybrana aktualnie)

TPA/PRESET/SYSTEM/multimedia/AV/
Folder plików *avx, które są niczym innym jak dodatkowymi animacjami dla odtwarzacza Walkman 2.0

TPA/PRESET/SYSTEM/multimedia/AV_DATA/
Folder plików *.png, które są niezbędne by móc dodać dodatkowe animacje do Walkmana 2.0

TPA/PRESET/SYSTEM/SETTINGS/
Folder, w którym znajdziemy pliki odpowiadające za animację startową, animację wyłączania telefonu jak i obrazek startowy i plik dźwiękowy odtwarzany przy starcie telefonu.

SHUTDOWN_IMAGE_SEMC - plik, w którym zapisana jest animacja widniejąca podczas wyłaczania telefonu. Aby go edytować można otworzyć ten plik w byle jakim programie graficznym (nawet Paint) i wkleić inną grafikę, ale skoro są to animacje nic nie szkodzi na przeszkodzie by wkleić w niego inną animację, przykładowo : animacja.swf i zapisać jako SHUTDOWN_IMAGE_SEMC (bez rozszerzenia)

STARTUP_IMAGE_SEMC - plik, w którym zapisana jest animacja widniejąca podczas włączania telefonu. Aby go edytować można otworzyć ten plik w byle jakim programie graficznym (nawet Paint) i wkleić inną grafikę, ale skoro są to animacje nic nie szkodzi na przeszkodzie by wkleić w niego inną animację, przykładowo : animacja.swf i zapisać jako STARTUP_IMAGE_SEMC (bez rozszerzenia)

SPLASH - plik, w którym umieszczono grafikę (obrazek) pojawiający się tuż po animacji startowej, można go edytować w dowolnym programie graficznym (Nawet za pomocą Paint`a) i wkleić do niego zawartość przez nas pożądaną, nastepnie zapisać plik jako SPLASH (bez rozszerzenia)

STARTUP_SOUND_SEMC - plik dźwiękowy, który będzie odtwarzany podczas startu telefonu. Najprostrzym psosobem jest upatrzenie sobie jakiegoś pożądanego pliku i zmienienie jego nazwy na STARTUP_SOUND_SEMC.mp3 i wklejenie w wyżej wymieniony folder.

TPA/USER/
Folder plików użytkownika (na telefonie), hierarchia jest identyczna jak w plikach telefonu, zawiera następujące foldery :

DCIM - pliki aparatu fotograficznego, zdjęcia nim wykonane
OTHER - inne pliki telefonu
SPORTS - pliki zapasowe zarchiwizowanych wyników sportowych
MUSIC - pliki muzyki
PICTURE - pliki obrazów
SYSTEM - pliki systemowe
THEME - pliki tematów (skórek)
VIDEO - pliki filmów
WEB PAGE - pliki stron internetowych
JAVA - pliki javy (uwaga by zadziałało musimy posiadać 2 pliki aplikacji bądź gry, przykładowo: GRA1.JAR i GRA1.JAD)

TPA/SYSTEM/multimedia/MP/SKIN/
Folder skórek odtwarzacza Walkman 2.0, do niego wrzucamy skórki tak by każda inna skórka była oddzielnym folderem (przykładowo do folderu SKIN wrzucamy 2 foldery : Skorka_1 i Skorka_2, w nich zaś powinny być właściwe pliki skina)

TPA/PRESET/CUSTOM/
Folder, do którego wrzucamy lokalizację telefonu (przykładowo cust_pack od Orange albo cust_pack od o2. Wedle życzenia) . Dzięki temu podczas wrzucania naszego custom pack`a mamy od razu dodaną lokalizację telefonu (Radzę stosować gdy chcemy wrzucić wszystko na czele z softem za jednym razem)

TPA/PRESET/LAYOUT/
Folder odpowiedzialny za layout (wygląd) głównego ekranu. Wgrywanie modyfikowanych layoutów polega najczęściej na zamianie pliku LAYOUT.XML ,ale często zdarza się, że trzeba podmienić wszystkie 4 pliki znajdujące się w tym katalogu.

! WAŻNE !
Wgrywanie polega na tym samym co flashowanie, jedyne co różni te dwa procesy to to, że podczas instalacji dodatków nie instalujemy softu (zaznaczamy tylko \own_custpack)
. Poddaję też pod wątpliwość wrzucania do folderu files_to_upload i own_custpack tej samej zawartości. Niezaprzeczalnie jednak ten sposób działa i nie powoduje jakichkolwiek błędów podczas późniejszego użytkowania.

Teraz czas na pliki :
Lista znalezionych przezemnie firmware`ów do W580i:
Przyda się tym co lubią eksperymentować :)
Custom Pack`i:
Kilka tylko...
Sterowniki kamery:
3 wersje + oryginał...
Zestawy Akustyk:
Do wyboru do koloru...

Wypakowany system plików softu R8BA024:
Przydatny do edycji własnego custom pack`a...Kilka przydatnych programów:
Czasem pomocne w modyfikacjach...
Zestaw Skinów do Walkmana 2.0:
Około 20 skinów...

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 26 listopad 2007 - 18:11

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Luke_Slater 

• Użytkownik miesiąca Marzec 2007
  • Grupa Banned
  • Postów 2089
  • Rejestracja 13-maj 06
  • Operator:Plus
  • Wersja softu:R9H004_R6E31

Napisano 07 listopad 2007 - 10:20

już chciałem napisać, że możesz też dorzucić całe flash menu z mojego postu w dziale W850i ale jak widzę zrobiłeś to bez uprzedzenia wcześniej :huh:

Ale chwała Ci za poradnik, na pewno przyda się innym :)
Dzięki za skiny do Walkmana ;)

Sprzedam prawie nowego W910i. Link do aukcji: TUTAJ

Software & Firmware do Sony Ericsson
lukeslater.4shared.com

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93

Napisano 07 listopad 2007 - 10:22

Wybacz za wszelkie błędy ale pisałem coś takiego po raz pierwszy :)

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 11 listopad 2007 - 10:49

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kic3k 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 45
  • Rejestracja 22-marzec 07
  • Operator:PLAY

Napisano 07 listopad 2007 - 17:16

mam takie pytanko
czy efekty swietlne (chodzi mi o zmiane koloru) podswletnia dzialaja tylko na standardowych motywach ?
na tych dogranych caly czas mam tylko jeden kolor (niebiesko-zielony)
z gory dzieki za odp

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93

Napisano 07 listopad 2007 - 17:30

Obawiam się, że tak. Nie zauważyłem podczas korzystania z innych motywów by kolor ten się zmieniał.
Jeśli chcesz zmienić sobie kolor ów podświetlenia ściągnij sobie to : Themes Creator
Dołączyłem screen na którym jest pokazana odpowiednia zakładka w której zmienisz kolor podświetlenia.

Załączone pliki

• Załączony plik  theme.JPG (65,25 KB)
    Ilość pobrań: 756

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 11 listopad 2007 - 10:48

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kacper1703 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja 27-październik 07
  • Operator:Era

Napisano 07 listopad 2007 - 18:21

JUŻ NIE...
Puściłem konfigurację na w850 i działa...

Cytat

NIE DZIAŁA!!!!

Zrobilem wszystko tak jak napisales i teraz przy wlaczaniu pokazuje mi "BŁĄD KONFIGURACJI. SKONTAKTUJ SIĘ Z OPREATOREM SIECI LUB CENTRUM USŁUG" Teraz powiedz jak to naprawić!

Użytkownik kacper1703 edytował ten post 07 listopad 2007 - 18:28

Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93

Napisano 07 listopad 2007 - 18:28

Soft wgrywamy na własną odpowiedzialność.
ja nie mam zamiaru ponosić za kogoś konsekwencji. to co tutaj się znajduje wgrałem na 3 telefony już i nie ma problemów. A za ewentualne problemy nie odpowiadam. Mogę jedynie pomóc w wyeliminowaniu problemu.

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 11 listopad 2007 - 10:48

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   kic3k 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 45

Napisano 07 listopad 2007 - 18:32

Wyświetl postUżytkownik kacper1703 dnia śro, 07 lis 2007 - 19:21 napisał

JUŻ NIE...
Puściłem konfigurację na w850 i działa...

tez tak mialem po dograniu ikon menu i innych rzeczy z custompaka - o dziwo nowy flash na tym samym custompaku zadzialal O.o
Ale juz wszystko zostalo naprawione, przedtem zaszla jakas pomysla jak pisal marihuana.user

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   martini4x2 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja 18-październik 07

Napisano 07 listopad 2007 - 22:00

a ja bym proponowal podkleic temat, zeby nie bylo wiecej tematow z pytaniem 'jak wgrac soft i flash menu' :)
P.S.
Moim zdaniem poradnik bardzo super, zrozumialy i ogolnie dobrze zrobiony :) Graty za to dla marihuana.user !! dziekowa stary, jutro jade po ten telefonik do orange i zapewne przyda mi sie ten poradnik :) Pozdro

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Matylda 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 48
  • Rejestracja 29-wrzesień 07

Napisano 08 listopad 2007 - 17:58

Wgrywając ten sof R8BA024 mogę (w razie komplikacji) wrócić do poprzedniego? czy telefon działa bez zarzutu? Mam soft R6BC002. Jaka jest róznica między nim a podanym w pierwszym poście ?

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   nobuW580 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 08-listopad 07

Napisano 08 listopad 2007 - 18:22

wszystko fajnie pięknie :) tylko ze tak ... we flash menu tel nie chce wejsć do fitness i do odtwarzacza;/ a jak wrociłem na normalne motywy to są te szare ikony i dalej nie ma fitness (a chce te kroki wylączyć) jak to pozmieniać ??

Użytkownik nobuW580 edytował ten post 08 listopad 2007 - 18:31

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   dunia100 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 79
  • Rejestracja 05-październik 07

Napisano 08 listopad 2007 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik nobuW580 dnia czw, 08 lis 2007 - 18:22 napisał

wszystko fajnie pięknie :) tylko ze tak ... we flash menu tel nie chce wejsć do fitness i do odtwarzacza;/ a jak wrociłem na normalne motywy to są te szare ikony i dalej nie ma fitness (a chce te kroki wylączyć) jak to pozmieniać ??

zrob sobie skrot do fitness. inaczej sie nie da. menu->ustawienia->zakladka ogolne->skroty. ja np. ustawilam go tak,ze wlacza mi sie jak nacisne joystich w prawo :-) a jezeli chodzi o odtwarzacz, to musisz miec uszkodzony motyw, bo u mnie wszystko smiga, az milo :-)

Użytkownik dunia100 edytował ten post 08 listopad 2007 - 20:23

--> Alcatel OT Easy db --> Siemens C30 --> Ericsson T20e --> Siemens MT50 --> Siemens S55 --> Sony Ericsson T230 --> Sony Ericsson Z200 --> Nokia 6610 --> Nokia 6230 --> Nokia 6230i --> Samsung Z300 --> Nokia 6111 --> Sony Ericsson W580i

Jeśli pomogłam - wiesz co robić ;)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93

Napisano 09 listopad 2007 - 13:13

Matylda: Wgrywając ten sof R8BA024 mogę (w razie komplikacji) wrócić do poprzedniego? czy telefon działa bez zarzutu? Mam soft R6BC002. Jaka jest róznica między nim a podanym w pierwszym poście ?[/quote]

Wrócić możesz wgraniem ponownym starego softu.
Różnice zaś? Jak dla mnie lepsze brzmienie telefonu. Lepsze ikonki, i kilka fajnych themów flash. Kilka fajnych mniej widzialnych funkcji.

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 11 listopad 2007 - 10:47

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Daczek841 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja 10-listopad 07

Napisano 11 listopad 2007 - 10:34

Witam!
Wszystko super przjrzyste tylko mam jedno pytanko.
Mam Cid 52 i zdjetego simlocka w serwisie za 200zl.Podejrzewam że simlocka nie ściągali jakimś patchem tylko jest sciągnięty "kompletnie".Może ktoś wie czy moge bez problemu flashować ten telefon bo narazie mam obawy ze po przeflashowaniu wroci simlock i kasa pójdzie w błoto.Jak to jest?Z góry dziękuje za odpowiedz.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   marihuana.user 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93

Napisano 11 listopad 2007 - 10:45

Wyświetl postUżytkownik Daczek841 dnia nie, 11 lis 2007 - 10:34 napisał

Witam!
Wszystko super przjrzyste tylko mam jedno pytanko.
Mam Cid 52 i zdjetego simlocka w serwisie za 200zl.Podejrzewam że simlocka nie ściągali jakimś patchem tylko jest sciągnięty "kompletnie".Może ktoś wie czy moge bez problemu flashować ten telefon bo narazie mam obawy ze po przeflashowaniu wroci simlock i kasa pójdzie w błoto.Jak to jest?Z góry dziękuje za odpowiedz.

Moim zdaniem nie powinien wrócić.

Użytkownik marihuana.user edytował ten post 11 listopad 2007 - 10:46

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Daczek841 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 11 listopad 2007 - 11:26

Czyli pewności nie ma że nie wróci...Nie byłoby problemu gdyby telefon miał wcześcniej simlocka na którąś z polskich sieci.Niestety telefon byl na orange UK i gdyby simlock wrócił to telefon znowu stałby sie całkowicie nieużyteczny dopóki nie wydam kolejnej kasy.Chyba się narazie wstrzymam z flashowaniem-mówi się trudno:)

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   mario595 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 25

Napisano 11 listopad 2007 - 19:21

również takiego kupiłem - tyle że sprzedający wcześniej usunął simlock. po zabiegu simlock nie powrócił.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Daczek841 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 11 listopad 2007 - 21:35

Zrobiłem tego flasha i wszystko śmiga oprócz 2 rzeczy-nie moge wejść do fitness przy flash menu no a na tym zwykłym go teraz wogóle nie ma.Siedze i próbuje wyłączyć te kroki z wyświetlacza.Moze ktos ma jakis sposob czy poprostu te funkcje zniknęły?

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   rockobradford 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja 11-listopad 07

Napisano 12 listopad 2007 - 00:48

tez mam ten problem z fitness
opcja pojawia w menu w zaleznosci od motywu ale nic sie nie dzieje a w organizatorze brak, za to pojawila sie opcja latarka? :blink:
prosze o pomoc w wylaczeniu krokow lub uruchomieniu jakos fitness. a i skrotem tez nie moge jej uruchomic.
pomocy!!!!!!!!!!!!

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   kic3k 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 45

Napisano 12 listopad 2007 - 04:44

Wyświetl postUżytkownik rockobradford dnia pon, 12 lis 2007 - 00:48 napisał

tez mam ten problem z fitness
opcja pojawia w menu w zaleznosci od motywu ale nic sie nie dzieje a w organizatorze brak, za to pojawila sie opcja latarka? :blink:
prosze o pomoc w wylaczeniu krokow lub uruchomieniu jakos fitness. a i skrotem tez nie moge jej uruchomic.
pomocy!!!!!!!!!!!!

ja takze mialem taki problem - wystarczy zostawic normalne menu (ew. dograc tylko swoje ikonki)
Wtedy idzie normalnie wejsc do fitness i wylaczyc krokomierz :)

Udostępnij ten temat:

• (15 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »